UrbanClimbers concept

NIEUW!

Van der Starre heeft een nieuw concept ontwikkeld, speciaal voor het openbaargroen, UrbanClimbers. Wij willen het gebruik van klimplanten als gevelgroen stimuleren. De inzet van klimplanten in steden en tegen gevels van bedrijfsgebouwen is volgens ons één van de beste oplossingen van het klimaatprobleem.

Dit doen wij in samenwerking met tuin- en landschapsarchitecten, groot groen voorzieners en hoveniers.

Wij bieden mogelijkheden voor het vergroenen van:

 • Bedrijfsterreinen
  Groene gevels met afwisselde bloei

 • Stedelijke omgevingen
  Groenslingers en groene gevels met afwisselde bloei
 • Woning en utiliteitsbouw
  In de bouw geïntegreerde groene gevels met afwisselende bloei
 • Hekwerken en geluidsschermen
  Groene wanden met veel diversiteit in groei en bloei

Meten is weten!

Uit onderzoek door o.a. de Technische Universiteit te Delft blijkt dat klimplanten per m² veel meer CO2 opnemen en O2 afgeven dan welke boom ook al kan doen.

Dan hebben we het nog niet over fijnstofvastlegging, vermeerdering van de biodiversiteit, wateropname en temperatuursregulering.

Van der Starre heeft meer dan 40 jaar ervaring in het kweken van een groot assortiment klimplanten en kan u adviseren in de keuze van een afgestemd assortiment klimplanten om met u de klimaatproblemen aan te pakken.

Positie UrbanClimbers

Advisering
Urban Climbers heeft een adviserende rol richting gemeenten, bedrijven en uitvoerende partijen. Dit vanaf ontwerp tot het onderhouden van de groene gevel.

Transport
Urban Climbers kan door heel Nederland heen de benodigdheden vervoeren. Dit is wel afhankelijk van de bereikbaarheid van de vrachtwagen. In binnensteden komt het voor dat het niet op locatie geleverd kan worden.

Uitvoering
Urban Climbers adviseert en levert de klimplanten en constructies. Groot groen voorzieners of hoveniers zullen zorgen voor de uitvoering.

Producten
Urban Climbers levert de klimplanten en de eventuele constructies.

Ontdek alle UrbanClimbers concepten in onze brochure!

Assortiment

Om te zorgen dat er een spannende en gevarieerde gevelbegroeiing geplaatst wordt, adviseren wij u uit ons groot assortiment klimplanten de beste oplossing. Daarbij wordt rekening gehouden met de maximale hoogte, standplaats, winterhardheid en alle andere belangrijke aspecten.

Heel het jaar groen? En in het seizoen bloem? Vele combinaties zijn mogelijk, wij helpen graag om het juiste assortiment te kiezen.

Van der Starre kweekt vanaf

1 januari 2023 CHEMIEVRIJ!

Onze klimplanten worden vanaf 01-01-2023 zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen gekweekt. Daarnaast geven we statiegeld retour als u de potten weer bij ons inlevert.

Van der Starre is aangesloten bij NL Greenlabel

Mogelijkheden om het UrbanClimbers concept te plaatsen.

Industrieel

VoorNa

Stedelijk

VoorNa

Openbare gebouwen

VoorNa

Geïnteresseerd?

Neem contact op met uw UrbanClimbers adviseur!

Teun van der Starre

06-51180053